The Amanda way of life!

Direktlänk till inlägg 26 september 2010

Vad jag anser om Sverige.

Av Amanda - 26 september 2010 17:45

En vännina till mig hade uppmärksammat att jag gått med i "Sluta göra hatgrupper mot Sverigedemokraterna"-gruppen på Facebook. Och ville då att jag skulle läsa ett inlägg ur hennes blogg: http://mw7.tumblr.com/


Tänkte dela med mig av vad jag hade att säga om saken. Någon kanske finner detta intressant, hehe.


Jag har nog läst all smutskastning om SverigeDemokraterna som jag har

kommit åt, så de mesta är inte nytt för mig.

Anledningen till varför jag gick med i den gruppen är för att jag tycker

att folk ska acceptera vad andra tycker.
Det är ett fritt land där man får tycka vad man vill - låt SD tycka vad de vill!

Alla andra får göra det, varför inte dem?
Sen pratar alla andra partier om jämlikhet. Aftonbladet startar "Vi gillar olika".

 

MEN! De säger emot sig själva. De behandlar själv inte SD som alla andra.
En äcklig dubbelmoral där, tycker att de ska stå för vad de säger och därmed sluta upp med deras smutskastning gentemot SverigeDemokraterna!


Det är även invandrare som är medlemmar i SD, just för att vår nuvarande integrationspolitik är kass. Det bl.a bör vara en väckarklocka för andra partier.
Vi borde inte ta emot fler än vad vi faktiskt klarar av. För tillfället så finns det inte jobb och boende åt alla Sveriges invånare.


Borde man inte ordna upp allt det innan man tar in fler och fler och fler hit? Och när vi tar in invandrare så får de flesta leva tillsammans i ett kollektiv för att det inte finns plats.
Sen sätts de ut på samma ställe, t.ex Tensta, Rinkeby osv.. Det är ju inte bra för dem, de umgås bara med varandra och lär sig inte vårt samhälle.

Jag anser att de ska anpassa sig efter Sverige, det gör jag verkligen.
Jag menar vad skulle de säga om vi kom till deras land och skulle ändra och börja leva efter våra lagar där. De skulle hata det.


När de kommer till ett nytt land så ska de anpassa sig efter oss, vi ska inte anpassa oss efter dem i vårt land!! Jag säger inte att de inte har rätt att fira sina traditioner t.ex Det kan dom få göra, för sig själva.


Sen allt det snack om att Sveriges flagga är rasistisk... Vad är det för skitsnack?

Hur kan en flagga som har varit i urminnes tider vara rasistisk?
De kan inte kräva att vi ska göra en ny flagga, att vi ska sluta med våra traditioner, att vi ska ändra våra lagar efter vad de tycker.

Det är vad jag tycker, det står jag för och jag ser inte det minsta fel med det. Kalla mig rasist om ni vill, men jag anser inte mig själv som en.

Min låtsasbror är från Colombia, 3 av mina klasskamrater är av utländskt ursprung, jag har utländska vänner som jag umgås med.
Jag är inte rasist, jag tycker om mitt Sverige! :)

Hur kan en flagga som har varit i urminnes tider vara rasistisk?
De kan inte kräva att vi ska göra en ny flagga, att vi ska sluta med våra traditioner, att vi ska ändra våra lagar efter vad de tycker.
 
 
Ingen bild

varken kommunist eller sverigedemokrat

26 september 2010 18:58

Då kan ju sverigedemokrater sluta smutskasta muslimer, kommunister, socialister, liberalister och så vidare. De är ju inte direkt så öppna för andra åsikter heller. Skillnaden är bara att en större massa ogillar sverigedemokraternas åsikter så det blir mycket tydligare. Men ingenting är okej. Får man vara sverigedemokrat ska man också få vara kommunist utan att få massa skit på sig. Sen att de båda har totalt fel enligt mig är en annan sak. Jag tycker den dubbelmoralen är lustig.

Jag har aldrig hört någon invandrare klaga på svenska flaggan eller lagar. Det där är bara massa strunprat som blåses upp. Det finns svenskar som vill att Sverige ska bli kommunistiskt, men de är tydligen inget problem även om de hotar det "svenska".

Sen att Sverigedemokraterna vill skicka tillbaka Sverige si så där 50 år är lustigt, att vi ska lyfta fram kristendomen mer. Det finns en anledning till varför vi dissat kristendomen mer och mer. Varför ska vi ha en statskyrka ens? Det säger indirekt "bara den här religionen är okej". Religionen ska vara kvar där den är idag - i privatlivet.

 
Ingen bild

Mikael Håkansson

26 september 2010 19:10

Hej!
Tycker att det är en bra text du har skrivit, och jag håller med på många av punkterna du tar upp. Däremot vill jag bara säga att anledning till att kritiken mot SD är så stor är att de använder sig av falska siffror, påståenden som HELT saknar grund (till exempel är det faställt att med all säkerhet tjänar Sverige på invandring medan SD försöker övertyga om det motsatta). Att SD försöker att uppmärksamma ett problem tycker jag är mycket bra, det som gör det rätt att kritisera dom är att de lurar människor och övertygar dom på falska grunder, vilket i sin tur skapar missnöje över mycket som egentligen är väldigt bra. En intressant undersökning dom har gjort visade på att de flesta våltäkterna sker av muslimska män. SD hade själv valt ut runt 150 fall från 2009 (alltså tagit vilka dom ville av flera tusen) sedan sa dom att enligt den undersökningen var muslimska män överrepresenterade. Deras sätt att mottarbeta detta skulle vara att lära tjejer självförsvar, ge dom pepparsprej och ha kameraövervakning där dessa oftast sker. Sanningen är att majoriteten sker av svenska män i våra hem. Du kanske förstår vad jag menar när jag säger att det inte behöver vara deras hjärtefråga, invandringen, som kritiseras, utan deras tillvägagångsätt. Känner dig egentligen inte så bra, men ville bara säga det :) (Du kanske vet att jag är halv polack, och jag har själv läst om hur Jimmie Åkesson flera gånger har uttryckt sin önskan att "fria" sverige från så långt i ledet som tredje generationens invandrare)

 
Andreas Törnqvist

Andreas Törnqvist

7 oktober 2010 21:44

Hej! Jag är ledsen för att min första kommentar blir en som förmodligen kan kommas att uppfattas som negativ, men jag känner mig tvungen att kommentera detta inlägg!

"All smutskastning av Sverigedemokraterna"? Det har och har alltid funnits MYCKET mer negativa fördomar, kommentarer och sätt att bete sig gentemot t.ex Socialdemokraterna och Moderaterna. Den starka delen av responsen mot SD har varit pga den ganska underbyggda och motiverade åsikten att SD representerar en öppen främlingsfientlighet, inte att partiet inte har demokratiska rätter (isåfall hade det förmodligen inte kommit in i riksdagen). Ska vi tala smutskastning så kan jag lätt hitta tio nyhetsartiklar från olika tidningar och internetnyhetssidor om SD:s användning av osann statistik och uttalanden (allt ifrån suddiga försök att definiera vad som är svenskt och varför "invandrare" inte är svenska, eller när någon slutar vara invandrare och blir svensk). Lämnar vi dock allt detta åt sidan, struntar i alla grupper och opportunistkampanjer (t.ex "Vi gillar olika" som du mycket berättigat klagar på, Aftonbladet är inte främlingar till att publicera provokerande artiklar om terrorism för att skapa sensation och sedan strunta i konsekvenserna) och baserar vår fullständiga analys och åsikt av partiet på en logisk grund så kommer en ganska linjär bild fram. Det är ett enfrågesparti som byggt upp orealistiska idéer runt andra frågor för att vidga väljarkretsen. Den solidära riktiga frågan som de är byggda runt är invandrare. En fråga som uppkommit ur simpel rasism.

Att invandrare är medlemmar i SD gör det inte till ett ickerasistisk parti, det är som att tro att det inte finns några extremister bland kommunister för att en trevlig kompis är socialist.

Invandrare kräver inte att vi ska "ändra våra traditioner", påstår inte att svenska flaggan är rasistisk eller att vår stat ska fungera som den i deras hemland. Det har funnits några få tokstollar som velat det ena eller andra, detta har blivit överblåst av t.ex tidigare nämnda Aftonbladet för att sälja lösnummer och i samma stil utnyttjats av SD för att infektera invandringsfrågan ännu mer. Det är oftast småstadspolitiker med makt och utrymme att spela efter egna tvivelaktiga agendor som skriker sig hesa om hur "Du gamla, du fria" på avslutningen kommer att få de med utländskt arv att känna sig förolämpade.

Så, med det sagt så hoppas jag att du har en trevlig kväll!

http://icasupermarket.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda - 16 januari 2013 12:57


 

Av Amanda - 10 oktober 2012 13:16

               

Av Amanda - 27 september 2012 22:02

Har färgat håret litegrann. Blev rätt annorlunda men jag är jättenöjd! Dock lär jag behöva färga det rätt ofta då röd hårfärg går ur väldigt lätt. Men det är det värt! ...

Av Amanda - 13 september 2012 12:21

Blir så fruktansvärt less och förbannad på folk som tror att de kan lova någon en sak och sedan något år senare påstå: "det har jag aldrig sagt!". Man kan inte ta tillbaka något man lovat. Man kan inte heller ta tillbaka något man gett bort. Jag mena...

Av Amanda - 11 september 2012 14:04


♥  

Ovido - Quiz & Flashcards